Få sanseoplevelser med Snoezel-rum

Få sanseoplevelser med Snoezel-rum

Sponsoreret

Kunne du have lyst til at få unikke sanseindtryk i fællesskab med andre? Snoezelen er et udtryk for forskelligt udstyr, der kan skabe sanseoplevelser.

På ranplay.dk finder du meget forskelligt udstyr, der tilsammen kan skabe masser af sanseindtryk. Der er eksempelvis sanseæg og sansekugler, lysstjerner og terninger med forskellige lysstyrker og disse produkter fra Snoezel kan du bruge til for eksempel at skabe snoezel-rum. Et sådan rum giver mulighed for at skabe en kontrolleret sansemæssig påvirkning. Der findes også terapibassiner, som produceres i flere forskellige farver med bassinkugler.

Mængden og styrken af den stimuli, man opnår med disse sanseredskaber, kan tilpasses den enkelte bruger. Fælles for brugernes oplevelser er dog, at snoezel-udstyret kan få brugerne til at slappe af og rette opmærksomheden direkte mod forskellige effekter. Der er også noget særligt i at opleve disse sanseindtryk i fællesskab med andre brugere.

Snoezelen er opstået og udviklet i Holland. Ordet “Snoezelen” er en sammenskrivning af de to hollandske ord “snuffelen” og “dozelen”, som kan oversættes til henholdsvis “snuse” og “døse”. I modsætning til mange andre pædagogiske aktiviteter, har Snoezelen ikke specifikke mål ud over oplevelsen i sig selv, og værdien af Snoezelen kommer først og fremmest via glæden ved at opleve gennem sine sanser.