Undgå tøjkonflikter med din datter

Undgå tøjkonflikter med din datter

Sponsoreret

Det er et problem, som mange forældre oplever. På et tidspunkt når din datter en alder, hvor hun begynder at få en mening om, hvad hun skal iføre sig af tøj og sko hver morgen. Det kan være frustrerende – især fordi det slet ikke er sikkert, at hun har samme mening om morgenen, hvis hun selv har fået lov at vælge sit tøj om aftenen. Disse episoder kan gøre morgenerne hektiske, og hvis det fylder for meget, kan det måske endda påvirke hele din dag som forælder.

Hvordan skal jeg gøre?

Først og fremmest er det en god idé at inddrage din datter i købene af tøj og sko. Tag for eksempel ud og kig på sko til piger, så din datter måske endda selv kan få lov at vælge sine nye vinterstøvler eller sommersandaler. På den måde kan du trække streger til denne begivenhed i tilfælde af en konflikt under optrapning.

Aftalen om, at hun finder et sæt tøj frem aftenen før, er også god – dog er det vigtigt, at du understreger, at der altså ikke kan ændres mening på dette punkt!

Vigtigst af alt er, at I forsøger at gøre hverdagssituationerne sjovere at deltage i. I dette tilfælde skal det ikke være en træls pligt, når din datter skal have tøj på, i stedet bør det være noget, som hun hygger sig med. Hvis din datter eksempelvis kæmper med at få sine sko på, kan du forsøge at gøre episoden komisk ved at give skoene en stemme og sige “åh nej, har du ikke plads til mig på din fod” – så kan det være, at din datter vil grine af det i stedet for at føle sig magtesløs.