Hvad fortæller vores hår egentlig om os?

Hvad fortæller vores hår egentlig om os?

Sponsoreret

Vi elsker at sidde på en café med veninderne og få en sludder for en sladder. Det er dejligt at fortælle om den nye kærestes forældre, hvordan din chef igen har været et røvhul, eller at man simpelthen er så træt af familien.

 

Det er en nødvendig ventil i en stresset hverdag, hvor vi ellers skal være vores bedste selv. Det er ikke noget at skamme sig over, det er helt naturligt. Men når den tredje café latte ryger ned, er det de lange knives nat. Ingen køer er hellige, og ingen detaljer for små.

 

Håret er en udsat kropsdel

Derfor bliver håret også ofte udsat for kritik og sladder. Det er en af de dele af kroppen, der sladrer mest, fordi den er så udsat. Kun de færreste skjuler deres hår. Det er også her ens egentlige alder kan afsløres. For sladderhanke med et godt trænet øje, vil man også kunne vurdere en persons kostvaner ved at kaste sit blik på håret.

 

Men hvad kan vi faktisk konkludere? I de her dage, hvor mange mennesker dedikerer deres job og formue til at få hår til at fremstå bedre, har vi måske afmonteret sladderhankenes værste våben. Det er jo ikke for ingenting, at man kan leve af at sælge hårprodukter.

 

Det er ikke unormalt at se ældre personer med kulsort hår, selvom vi nok godt ved, at mere gråsprængt ville være mere alderstilsvarende. Og der er da også flere veje til det sorte hår. Den ældre kan have købt en paryk, have farvet sit hår hjemme i vasken eller gået hele vejen og kastet alle sine lommepenge efter en frisør, der igen kan give den ungdomsfølelse af mørkt og lækkert hår, helt nede ved rødderne. Så måske sladrer håret ikke så meget alligevel.