Sådan tackler du angstanfald

Sådan tackler du angstanfald

Sponsoreret

Har du mistanke om, at du lider af angst, depression eller stress, bør du kontakte din læge for yderligere hjælp.

 

Armen begynder at snurre, du føler dig svimmel og det er svært at få vejret. Hvis du lider af panikangst, kender du alt for godt følelsen af et angstanfald. Det kan ske på åben gade eller hjemme i privaten, men lige meget, hvor det sker, er det fandens ubehageligt.

 

Selv om du inderst inde godt ved, at det ikke slår dig ihjel, kan du alligevel blive i tvivl, når det rammer dig som et tog. Her er et par af mine personlige måder til at tackle et igangværende angstanfald.

 

Vejrtrækning

Amerikanske soldater lærer en øvelse, som de bruger i pressede situationer, for at genvinde kontrollen over dem selv. Box breathing, hedder den. Den går i sin enkelthed ud på, at du får en balanceret iltkoncentration i dit blod, ved at trække vejret ind 4 sekunder, holde det 4 sekunder, puste det ud 4 sekunder og holder det 4 sekunder.

 

De gentager du, til angstanfaldet er slut.

 

Følelse af tryghed

Det kan også være rart at svøbe sig i en dyne for at få følelsen af tryghed. Sørg for at købe en god og tyk dyne, som en moskusdyne. Det skal være en dyne, der gerne har noget vægt i sig, så den kan trække dig tilbage ned mod jorden.

 

Når du sidder eller ligger under dynen, kan du prøve at få kontrol over din vejrtrækning.

 

Tælle ting

Til sidst kan det være en god idé at få hjernen på helt andre tanker end angsten. Begynd at tælle antallet af gule m&m’s i din skål eller noget lige gyldigt. Det handler om at skifte hjernens fokus over til noget mere håndgribeligt. Du kan også løse små matematikstykker.