Wayfinding: Hvad er nu dét for noget?

Wayfinding: Hvad er nu dét for noget?

Sponsoreret

Vi lever i år 2018, og mange ord og udtryk præger det danske sprog. Et af de ord, danske virksomheder og offentlige institutioner har godt af at hæfte sig ved, er wayfinding. 

 

Men hvad er nu det for noget, det her wayfinding?  

 

Wayfinding kan kort og godt oversættes til det at finde vej, men i det udtryk ligger også, at man selv har et ansvar for at finde vej. Går man som virksomhed op i wayfinding, betyder det derimod, at man skal sørge for at kunder, brugere eller besøgende ikke selv skal gøre en indsats for at finde vej – det skal skiltningen mv. hjælpe med, så der ikke er noget overladt til tilfældighederne. 

 

I bund og grund handler wayfinding om at informere med systemer, der guider mennesker gennem et fysisk miljø og fremmer deres forståelse og oplevelse af stedet.  

 

Wayfinding er særligt vigtigt i komplekse bygninger eller områder såsom bymiljøer, shoppingcentre, hospitaler, skoler, transportstationer eller store virksomheder. Fælles for de oplistede miljøer og steder er det, at arkitekturen i de seneste år har udviklet sig til at være mere og mere kompleks, og det styrker behovet for god wayfinding, så mennesker synes om at være til stede. 

 

Er du blevet nysgerrig? Så kan du læse mere om wayfinding.