3 grunde til at din bil ikke vil starte

3 grunde til at din bil ikke vil starte

Sponsoreret

Har du tit oplevet at din bil ikke gider starte om morgenen? Så er det muligvis fordi en af disse 3 grunde gør sig gældende.

Vi har alle prøvet det. At sidde i bilen en kold morgen og høre motoren hakke og så gå ud. Men hvad kan grundende være, og hvordan forhindrer du det næste gang? Læs med her.

Batteriet
Hvis din bil er helt død og hverken lygter eller andet tænder, når du drejer på nøglen, er det højst sandsynligt batteriet, den er gal med. Dette kan skyldes, at du har glemt at slukke lygterne eller andet elektrisk, der så har stået tændt hele natten og tømt batteriet.

Tændspolen
Tændspolen er det, der sørger for at tændingen virker. Spolen skaber en høj spænding, så der skabes en gnist i tændrøret, der så starter bilen. Hvis du har en gammel eller slidt tændspole, er det en god ide at kigge på en ny, fx fra MSD, der laver tændspoler i høj kvalitet.

Tændrør
Som nævnt ovenfor er tændrøret også en vigtig komponent, når din bil skal starte. Det er tændrøret der fører gnisten, genereret af tændspolen, frem til cylinderen. Sørg for at tjekke dine tændrør jævnligt og skift dem ud, hvis de er slidte eller snavsede.