Byg dit eget festivalanlæg: Her er, hvad du skal gøre for at få den bedste lyd

Byg dit eget festivalanlæg: Her er, hvad du skal gøre for at få den bedste lyd

Sponsoreret

Der har allerede været adskillige festivaller i det danske sommerland, men en af de mest populære, nemlig Smukfest, står for døren sammen med flere andre. Det betyder, at mange danskere vælger at bruge noget af den sidste sommerferietid i skovene omkring Skanderborg, hvor der år efter år er budt op til fest og dans – og du kan selv invitere til fest i campen, hvis du skal afsted. Det kræver blot et godt festivalanlæg.

 Festivalanlæg findes i mange former og udgaver. Nogle mennesker har nærmest et livsprojekt i at forbedre deres festivalanlæg år efter år, mens andre er mere uerfarne på området – men fortvivl ej, det er nemlig ikke så svært at bygge et godt anlæg med simple midler.

Først og fremmest handler det om at bygge en god og rummelig kasse – eksempelvis af nogle krydsfinerplader, som danner rammen om anlægget og passer på de elektroniske enheder ved regn eller spildte øl.

Mange vælger at pynte kassen, så en god portion maling til udsmykningen vil også være en god investering.

Derudover kommer selvfølgelig anlæggets kerne og DNA, som er det vigtigste. For der skal naturligvis strømme god musik ud af anlægget.

I stedet for at installere et computeranlæg, som mange vælger at gøre, vil din lydoplevelse blive markant bedre, hvis du monterer et sæt gode højtalere. Du kan eksempelvis lade dig inspirere af de mange bilhøjtalere, som fås på markedet.

Slutteligt skal der monteres et centrum, der forbinder højtalerne med din smartphone, så der kan strømme musik ud af højtalermembranerne, og her er det oplagte valg en miniforstærker, fordi det bliver muligt at gøre lyden god uden at skulle bruge penge og plads på en stor klassisk forstærker.

Slutteligt skal du finde en godkendt strømkilde, som er tilladt at medbringe på den festival, du skal besøge.