Fyld dit hjem med kunsthåndværk

Fyld dit hjem med kunsthåndværk

Sponsoreret

I den arabiske verden under middelalderen gjorde man ikke forskel på kunst og brugsgenstande. De to ting var en og samme ting. Det betød, at dørhåndtag var rigt udsmykket og, at tallerkenerne de spiste af, var fantastisk smukke.

 

Det er en tradition, som vi i høj grad har glemt. Der findes kunst på væggene, og så findes der hvide tallerkener på bordet. Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være.

 

I Danmark har vi nemlig et hav af dygtige kunsthåndværkere, der kan producere flotte keramiktallerkener, så du kan hive kunst ind på dit spisebord.

 

Det unikke hjem

Hvad er kunsthåndværk?

 

Kunsthåndværk og brugskunst er tæt beslægtede og handler i sin enkelhed om at få hverdagsting til at fremstå ekstraordinære og unikke. Det er sjældent en kunsthåndværkers ambition at producere 100 eksemplarer af den samme kop, men derimod sprede produktionen vidt ud.

 

Det betyder også, at du med en masse keramik og glaskunst kan få dit hjem til at være en afspejling, af hvem du er. På den måde undgår du altså, at dit hjem afspejler, hvad der er moderne for tiden.

 

Det vigtigste er, at dit hjem er et sted, hvor du kan lide at være.

 

Hvor skal jeg starte?

Der er næsten ikke nogen løse genstande i dit hjem, der ikke kan udskiftes med kunsthåndværk. Men det er selvfølgelig en dyr omgang at skifte hele sit indbo ud med noget andet. Start derfor med små ting, som du bruger på daglig basis.

 

Det kunne særligt være tallerkener og glas, hvor du skifter de nuværende ud med keramiktallerkener og håndpustede drikkeglas. Med tiden kan du angribe dit hjem ting for ting stille og roligt, for til sidst at have det fyldt med de flotteste kunstgenstande. Måske ender du også selv med at skifte dine dørhåndtag.