3 sjove eksperimenter du kan lave derhjemme med dit barn

3 sjove eksperimenter du kan lave derhjemme med dit barn

Sponsoreret

Er du på udkig efter sjove og nemme eksperimenter, du kan lave med dine børn? Alle disse eksperimenter kan du sagtens lave hjemme. Desuden er de nemme at forberede, og du har højst sandsynligt de fleste ting i hjemmet. Er det ikke tilfældet, kan du altid købe laboratorieudstyr.

Lav en vulkan

At lave en vulkan er et eksperiment, som du kan være sikker på, at dit barn vil elske. Du skal ikke bruge andet end en glasvase, en bred bradepande, natron, madfarve og eddike. 

Herefter placerer I vasen på midten af bradepanden og putter to til tre tsk. natron i vasen. Dryp seks til syv dråber madfarve i vasen og hæld 1 dl. eddike i vasen. Nu er det bare med at vente for at se, hvad der sker. 

Lav musik ved brug af væsker og flasker

Til dette eksperiment skal I ikke bruge andet end flere flasker og vand. Det kan også være en anden væske end vand. I skal hælde forskellige mængder vand i flaskerne og stille dem på række.

Når I har gjort det, skal I puste hen over flaskens åbning. Det vil give en tone. I vil desuden opleve, at de forskellige mængder vand vil sørge for forskellige toner.

Lav en selvoppustelig ballon

Her skal I bruge en ballon, en plastikflaske på 1 liter, natron, eddike og en tragt. Put 1 tsk. natron i en tør flaske. Sæt tragten i ballonens åbning og hæld 3 spsk. eddike i. Nu skal ballonen sættes fast på flasken. Hold fast om ballonens åbning og løft den opad, så indholdet falder ned i flasken. Nu skulle ballonen gerne begynde at blive pustet op.