Sådan vælger du den rigtige solseng

Sådan vælger du den rigtige solseng

Sponsoreret

Sommeren er tiden for dagdriveri, for spildte dage og for livsnyderi. For nogle mennesker findes den lykkelige sommer i at slentre rundt i byen med en lydbog i ørene, for at koble helt af. For andre mennesker betyder ferie en total nedlukning af hele systemet, inklusiv kroppen.

 

Og en sådan nedlukning tager sig godt ud derhjemme, hvis man altså har en have med plads til en solseng. Solsengen er scenen for at drikke drinks og læse lange bøger. Men en solseng er ikke en universel størrelse, så hvordan vælger man den rette solseng? Naturligvis, du skal se alle solsenge.

 

Før man vælger sin solseng, er det vigtigt at overveje om solsengen skal være tænkt som en permanent del af haven, eller om den skal kunne pakkes væk, når den ikke er brug. I den overvejelse bør der indgå type og materiale.

 

Materialevalg

Overordnet bliver solsenge lavet af tre forskellige materialer: Rattan, flet og træ.

 

Rattan bliver ofte fejlagtigt sorteret som bambus. Det lette men meget robuste materiale er nemt at holde rent, og er et godt alternativ til plastic.

 

Træ synes mange mennesker er vældig flot. Det giver et godt sammenspil til haven samtidig med, at det er blødt og robust. Solsenge i træ skal helst opbevares tørt, så de holder længe.

 

Flet er en bred betegnelse. Det kan være mange materialer, der er flettet sammen, men som regel vil det ses i form af pil eller papirgarn.

 

 

Type

De to mest almindelige typer af solsenge er havechaiselonger og foldbare liggestole. Havechaiselonger er som regel meget større og vejer så meget, at de typisk bliver en permanent del af haven, hvorfor de også er mere skulpturelle. Foldebare liggestole, er til gengæld lette og tager kort tid at pakke væk, hvis du har et haveskur.