Behandl dit træ godt, og det vil behandle dig godt

Behandl dit træ godt, og det vil behandle dig godt

Sponsoreret

Træ er et af de flotteste byggematerialer. Med sine mange arter er det alsidigt, og kan give en bred vidde af udtryk, der spænder helt fra de lyse og lette, til mørke og tunger med alvorlige miner.

 

Derfor gør det også så ondt, når man ser misligholdt træværk. Her er ofte tale om plankeværk der knager som et gammelt sørøverskib og terrasser, man næsten ikke tør sætte sine fødder på, på grund af de pæletykke splinter, der stikker lodret op.

 

Vores træværk er nemlig ikke bare flot, det løser også en vigtig opgave for os, og det gør det i helt urimelige forhold. Her står det året rundt, i skybrud og tørke. Det er ikke underligt, at det brokker sig efter nogle år. Du ville med garanti også selv knage lidt, hvis det var dig, der stod i dets plads.

 

Flydende hjælp

I virkeligheden kræver træet ikke så meget. Det er nemt at holde pænt i mange år med hjælp fra få produkter til pleje af træ Det kræver ikke meget mere end, at man sætter sig på knæ og skrubber produkterne ind i underlaget.

 

Det renser også træet. Udover at holde overfladen pæn og ren, er hyppig rengøring også med til at forebygge dannelse af svamp og råd.

 

Pas på miljøet

Sørg for at orientér dig om, hvilke produkter du har hånden. Er det alt for billigt, er årsagen formentlig, at miljøet må betale regningen.

 

Det er en kæmpe katastrofe, hvis du lader miljøskadelige produkter sive ned i jorden. Derudover kan produkterne også gøre skade på din egen krop, hvis du får noget på huden.

 

Det er altså ikke helt uvæsentligt, hvad du putter på din terrasse. Her skal man prioritere produkter, der er gode for både miljø og træ.