Kakaoflis gør dit liv nemmere

Kakaoflis gør dit liv nemmere

Sponsoreret

Kakaoflis er et flot og praktisk produkt, der kan anvendes som bunddække i for eksempel havebede. Udover at give dine bede et flot udseende, er kakaoflis også med til at minimere vedligeholdelsen af dem. Hos haveglad finder du et stort udvalg af kakaoflis.

Hvorfor vælge kakaoflis?

Som navnet indikerer, er kakaoflis skallerne fra kakaobønner, hvilket betyder, at der er tale om et fuldstændigt naturligt produkt. Kakaoflisen har en smuk mørk farve, som kan være med til at skabe en flot kontrast mod eksempelvis lyse sommerblomster.

Kakaoflisen strøs i bunden af dit havebed og er med til at tilføre næring til dine blomster eller planter. Den er desuden også velegnet i bekæmpelsen mod dræbersnegle og forskellige smådyr samt insekter. Som det gør sig gældende for de fleste slags bunddække, er kakaoflis med til at minimere mængden af ukrudt. Dette skyldes, at flisen begrænser solens stråler i at trænge ned i jorden, og derved får ukrudtet dårligere vækstbetingelser. Ønsker man at minimere ukrudtet yderligere, kan man vælge at lægge en fiberdug, inden man strør kakaoflisen.

Nemt at arbejde med

Kakaoflis er et meget let produkt, og det er derfor nemt at arbejde med. Du kan sagtens bruge dine hænder til at fordele flisen mellem dine planter. Det anbefales at du fordeler kakaoflisen jævnt i et lag på 3-5 cm for at få den optimale virkning og det pæneste udseende.  Når kakaoflisen er fordelt, som du ønsker det, skal du vande det. Dette gør, at det klistrer sammen, og forhindrer at det blæser væk, hvis der kommer vindstød.

Kakaoflis bruges ofte i store bede og gerne ved surbundsplanter som for eksempel rhododendron, da flisen har en lav pH-værdi, ca. 5-6. Dog kan kakaoflis også sagtens bruges i små højbede eller potter. Bruger man flisen i potter, er det nok med 2-3 cm.  En fordel ved at anvende kakaoflis er, at det ikke er nødvendigt at vande lige så ofte som ellers. Der er stort set kun behov for den halve mængde vand.

Vær opmærksom på

Kakaoflis har en lang række fordele, men der er et par ting. som du bør være opmærksom på, inden du vælger at bruge det i din have.

Der kan i perioder forekomme skimmelsvamp, hvilket dog er helt uskadeligt og vil forsvinde af sig selv.

Er du hundeejer, bør du tage højde for at kakaoflis indeholder nogle af de samme stoffer som chokolade, og derfor er det giftigt for din hund at spise flisen.