Lider du af Peyronies sygdom?

Lider du af Peyronies sygdom?

Sponsoreret

Peyronies sygdom – også kaldet krummerik – drejer sig om, når et erigeret mandslem sidder skævt. Sygdommen kommer i forskellige grader, men hvis det er rigtig slemt, kan det ligne, at penis nærmest er knækket af, og det kan medføre impotens. Men hvordan sker denne lidelse egentlig? Peyronies sygdom forårsages af arvæv, som – alt efter graden – kan medføre, at penis krummer. Det lyder smertefuldt, og det kan det i den grad også være.

Hvorfor lider du af Peyronies sygdom?

Sandheden er, at man ikke rigtigt ved, hvorfor nogle mænd lider af Peyronies sygdom, når andre ikke gør. Noget tyder på, at det er immunforsvaret, der går ind og bekæmper nogle celler i penissen, hvilket kan forårsage lidelsen. Man ved dog, at sygdommen rammer omtrent hver 10. mand, og ofte når de er i alderen 50-60 år. Hvis du mistænker Peyronies sygdom, skal du være opmærksom på bivirkninger som, at du kan mærke arvævet under huden, din penis bøjer, du har erektionsproblemer eller smerter i penis.

Hvordan kan Peyronies sygdom behandles?

Peyronies sygdom kan behandles ved hjælp af en Shockwave behandling, som sender chokbølger ind i penissen. Det anbefales, at du får behandlingen omtrent 1 gang i ugen, og her er tale om en behandling, hvor du ikke behøver bedøvelse, i og med at det er fuldstændig smertefrit. De fleste har brug for behandlingen 5 gange, og den fungerer således, at knuden i penis får chokbølger i nogle minutter, som hjælper med at mindske arvævet. Undervejs i behandlingen er det vigtigt at supplere med en penispumpe, laver øvelser, hvor man modbøjer – på den måde vil sygdommen blive behandlet.