Nordjyder er bedre til at få lavet bremser

Nordjyder er bedre til at få lavet bremser

Sponsoreret

Bremserne på en bil er yderst vigtige, når man skal sænke farten eller standse. Men det er bestemt ikke i alle landsdele, at alle er lige gode til at få dem skiftet. 

Alle kender det. Når man drejer på rattet, ændrer bilen retning, så man ikke kører ind i noget eller nogen. Sådan skulle det gerne være hver gang, og sådan skulle det også meget gerne være, når man bremser. Så skal bilen sænke farten eller stoppe. 

Men bremser bliver slidt med tiden, jo mere man bruger dem, og derfor skal de vedligeholdes, repareres eller nogle gange skiftes, hvis de er helt i stykker. 

Man kunne fristes til at tro, at de ovenstående linjer er en kopi af de fleste bilejeres tanker, men faktisk har kun lidt over halvdelen af eksempelvis midtjyske bilister (53 %) fået lavet bremser i løbet af 2017, skriver Ekstra Bladet, der henviser til en Dinitrol-undersøgelse lavet af You-Gov. 

I samme undersøgelse kan man til gengæld se, at de nordjyske bilister (63 %) i højere grad får lavet bremserne i bilen.   

Undersøgelsen siger som udgangspunkt ikke noget om, hvorvidt nordjyder har større behov for at få lavet bremser, men uanset hvad skal alle biler i Danmark til eftersyn en gang om året eller hver gang de runder 15.000 – 20.000 kilometer. 

Til eftersyn bliver det blandt andet tjekket, om styretøj, undervogn, dæk og bremser er i god nok stand til, at bilen er forsvarlig at køre i. Er eksempelvis bremserne ikke det, kan man ofte undgå at købe nye bremser og i stedet investere i en god reparation af bremser på bilen.