Pas på din krop på arbejde

Pas på din krop på arbejde

Sponsoreret

Hvad enten du har et fysisk krævende arbejde eller et kontorarbejde, så belaster det kroppen på forskellige måder. Mange jobs indeholder fysisk arbejde, der kan belaste kroppen unødigt, hvis ikke vi er opmærksomme på korrekte arbejdsstillinger, korrekt løfteteknik osv. Et stillesiddende kontorjob er ganske vist ikke fysisk krævende, men det kan give nakke- og rygsmerter at sidde i den samme forkrøblede stilling mange timer om dagen. Vi har kun én krop, så det er vigtigt, at vi passer på den, så den kan holde til alle livets udfordringer.

Hold dig i form, og lav øvelser

En krop, der er i god form, kan holde til mere end en utrænet krop. Derfor er det vigtigt, at du følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at være aktiv mindst 30 minutter om dagen. To gange om ugen bør du træne med høj intensitet for at træne din kondition, muskelstyrke og knoglestyrke. Det er også en god idé at lave små øvelser i løbet af arbejdsdagen. Du kan både lave styrkeøvelser som for eksempel planken, eller du kan lave udstrækningsøvelser for at styrke din bevægelighed og smidighed.

Tag hjælpemidler i brug

En anden metode til at passe på din krop på arbejde er at gøre brug af forskellige hjælpemidler. Der er ingen grund til at overbelaste kroppen unødigt. Der findes i dag mange forskellige redskaber, som gør arbejdsdagen lidt lettere og sikrer, at du bevarer din fleksibilitet og mobilisering. På den måde kan du få hjælp til løft, skub og transport, så du undgår at belaste muskler og led mere end højst nødvendigt.